Feltett szándékom, hogy Frakas Vilmos blogján lévő összes tortát (amiről videó is van) elkészítem. Hetente egyet. Elsőként az epertortára esett a választás, mivel volt hozzá mindenem. Csakhogy azt az egy nagy hibát követtem el, hogy bár mindenből volt a konyhámban, nem néztem utána, hogy miből mennyi is kell. Nem volt tehát elég csoki és habtejszín.... Mint kiderült, az eper sem eper volt itthon, hanem málna, de ilyen apróságra már tényleg nem adok. Egyébként lehet valami közös a fehér csokiban és a fehér hollóban, ugyanis a környékbeli nem-multi jellegű közértekben nem lehet kapni, csak mindenféle ízesített, szinesített vacakot.... Így az egész project csúszott egy napot, mert el kellett menni sajnos a multiba, ahol szintén csak igen korlátozott számban (konkrétan 1 fajta) található. Végül elhárult minden akadály (hála apának, aki részt vett a csokivadászatban), gyerünk a kötényért!!!
Nekiláttam a málnatorta készítéséhez:
Először a krémet állítottam össze:
málnakrém:
600 g málna (én fagyasztottal használtam, jól lecsepegtetve!!!)
600 ml állati tejszín
540 g fehér csokoládé
600 ml tejszínt felforraltam, és felolvasztottam benne 6x 90 g fehércsokit (én csak Bocit találtam, ezek 90 grammosak). Ahogy felforrt, gyorsan levettem a tűzről, mert pillanatok alatt odaég. Ezután hozzákevertem a majdnem 600 g málnát. (2 evőkanálnyit kivettem, a tetejét majd ezzel díszítem).
Miközben hüldögél a frigóban, hozzákezdek a piskótához.
Ezúttal egy különösen finom, fehércsokis piskóta készül. Lássuk, mi sül ki belőle:)
piskóta:
8 tojás kettéválasztva
50 g porcukor
160 g vaj
210 g cukor
200 g liszt
160 g fehér csoki
A csokit felolvasztottam, és félretettem kicsit hűlni. A langyos vajat kihabosítottam a porcukorral és fakanállal hozzákevertem a tojások sárgáját. ebbe a masszába hozzákevertem a csokit. A fehérjét a cukorral félig kemény habbá verte és óvatosan összevegyítettem a csokis résszel. Végül az átszitált lisztet lassan hozzáadtam.
Sütőpapírral bélelt (26 cm-es) karikába öntöttem és előmelegített sütőben 160 fokon kb 60 percig sütöttem.
Fejjel lefelé fordítva kihűtöttem.
A lehűlt krémet kézi robotgéppel jól eldolgoztam, a piskótát 3 részre vágtam, és betöltöttem.
Kívül nem sikerült túl szépre, a díszítésen még dolgoznom kell...:)))
Isteni lett az íze és az állaga., és a legjobb, hogy apa elmosogatott:))) CSÓK érte!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése