2013. január 23., szerda
édes bűnbeesés
3 hete először nem teljesítettem a tervezett napi programomat. Ennek megfelelően estére kissé elcsúsztam az idővel, és szinte minden kötelező teendőt apa végzett el...:)) Az volt a kiváltó ok a lazulásnak, hogy egyszerűen nem bírtam tovább ellen állni az édes kis cupcake-ek saját konyhámba varázslásának. Szerintem ez a mini süti maga a csoda. Olyan, mint egy tündérmese, csupa hab, csupa rózsaszín. Hát az én kis csodáim maximum egy Réber László féle illusztrációba férne el (félreértés ne essék, imádom a rajzait), első nekifutásra a díszítés mondhatnám kissé egyszerűre sikerült. Íme:
A cupcake alaptészta recept viszont tökéletes, isteni és hízlaló:
Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):
- 4 tojás
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
- 200 g liszt
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- kevés vanilia aroma (vagy kikapart vanilia)
A sütőt beizzítjuk 180 fokra
A vajat a porcukorral kihabosítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat egyesével a vajas részhez keverjük.
Hozzáöntjük a tejet és jól összedolgozzuk. Ennél a résznél elég vacakul néz ki, a tej ugyanis nem nagyon akar elvegyülni a vajjal... De kitartás, nem kell tökéletesre kavarni!
Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport és alaposan belekeverjük.
Hozzáadjuk a sót és a vanilia aromát.
A tojásfehérjét habbá verjük és adagonként óvatosan a másik masszához adjuk.
Kapszlival bélelt muffin sütőbe adagoljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Könnyű díszíteni, mivel nem csúcsosodik úgy, mint a muffin.
Vajkrém (alap):
- 17,5 dkg cukor
- 40 ml víz
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg vaj
A cukor a vízzel feltesszük forrni. 5 perc után a tojások fehérjét habbá verjük és a szirupot lassan hozzácsorgatjuk (közben megy a gép). Hozzáadagoljuk a vajat és még 10 percig legmagasabb fokozaton keverjük. Többféleképp változik az állaga (néha kissé ijesztően béna), de a végén nagyon tuti lesz:)) Mehet bele egy kis vanilia aroma és ételszínező.
NYAMM, de csak módjával:)))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése